Tijd voor een cursus?

Goesting in volwassenenonderwijs

Met 'Tijd voor een cursus' wil de Provincie West-Vlaanderen iedereen ervan overtuigen dat het volwassenenonderwijs je leven verrijkt, zowel op persoonlijk, maatschappelijk als op professioneel vlak.

Daarom wil de Provincie West-Vlaanderen een duidelijk overzicht geven van alles cursussen in jouw buurt zodat iedereen goesting krijgt om deel te nemen aan het volwassenenonderwijs.

Cursus op maat in twee stappen

Het is vaak moeilijk om te weten welke cursussen er worden georganiseerd. De Provincie West-Vlaanderen helpt jou daarom aan een handig overzicht. Via het online platform tijdvooreencursus.be bepaal je je gewenste regio en leerdomeinen. Zo krijg je in slechts twee eenvoudige stappen alle mogelijkheden in West-Vlaanderen op jouw maat! Snel, efficiënt en persoonlijk.

Hoe makkelijker jij jouw cursus op maat vindt, hoe meer goesting je krijgt in het volwassenenonderwijs.

Momenteel zijn er in West-Vlaanderen 18 centra voor volwassenenonderwijs (CVO's) en 2 centra voor basiseducatie (CBE's). Deze bieden maar liefst 400 opleidingen in meer dan 4000 diverse modules aan. Dit gaat van basiscursussen, talen, ICT-vaardigheden tot het aanleren van een beroep.

Levenslang leren en méér

Met deze campagne wil de Provincie West-Vlaanderen er ook de aandacht op vestigen dat levenslang leren meer is dan enkel studeren. Je wil tijdens jouw cursus uiteraard heel wat bijleren met het doel om een erkend certificaat te behalen, om je in je huidige job te verbeteren of om je algemene kennis bij te spijkeren.

Maar een opleiding in het volwassenenonderwijs zorgt ook voor een uitbreiding van je sociale netwerk. Je leert er heel wat nieuwe mensen kennen!